8. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilovaný tofu s teriyaki omáčkou je lahodné veganské jídlo plné exotických chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit grilovaný tofu s lahodnou teriyaki omáčkou doma. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k rýži, quinoě nebo zelenině. Nechte se unést chuťovým zážitkem tohoto originálního pokrmu.
Suroviny
- 400 g tofu
- 1/2 šálku teriyaki omáčky
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 Česnekové stroužky (nasekané)
- 1 Lžička medu
- 1 Lžička sezamového oleje
- 1 Lžička mletého zázvoru
- Plátky z čerstvého zázvoru (na ozdobu)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Marinádu si pripravíme zmiešaním teriyaki omáčky, sójovej omáčky, nasekaného cesnaku, medu, sezamového oleja, mletého zázvoru, soli a korenia vo väčšej miske.
- Tofu opláchneme a nakrájame na tenké plátky.
- Tofu ponoríme do pripravenej marinády a necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.
- Grilovaný gril si rozohrejeme a na nej opečieme marinované plátky tofu z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- S grilovaným tofu podávame horúce a ozdobíme plátkami z čerstvého zázvoru.