8. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilovaný portobello s fazolemi a pestem je lahodná a zdravá vegeatriánská pochoutka plná chutí. Grilovaný plát portobella je podáván s restovanými fazolemi a lahodným pestem, který dodá každému soustu intenzivní bylinkovou chuť. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky hub a bylinek. Vyzkoušejte ho a jistě nebudete litovat!
Suroviny
- 2 velké portobello houby
- 1 plechovka fazolí (černé fazole nebo fazole pinto)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- čerstvě mletý černý pepř a sůl
- čerstvá bazalka pro ozdobu
Postup
- Grilujte portobello houby na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany, dokud nejsou měkké.
- V míse smíchejte fazole s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
- Přeneste grilované houby na talíř a naplňte je směsí fazolí.
- Na závěr ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte jako teplý oběd nebo večeři.