9. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Grilovaný losos s bylinkovým pestem je jedinečný recept, který spojuje lahodný losos s dochucovadly plnými čerstvých bylinek. Vyzkoušejte tento skvělý pokrm na grilu a okuste neodolatelnou kombinaci chutí!
Suroviny
- 4 kusy lososa
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel, tymián)
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 1/4 šálku ořechů (např. vlašské, piniové)
- parmezán (dle chuti)
Postup
- Na začátku si připravíme bylinkové pesto. V mixéru smícháme čerstvé bylinky, olivový olej, stroužky česneku a ořechy. Přidejte šťávu z citronu a parmezán a mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Losos omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Potřeme olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
- Grilujeme losos na rozpáleném grilu asi 4-5 minut na každé straně, dokud není pevný a měkký.
- Servírujeme losos s bylinkovým pestem a můžeme podávat s čerstvým citronem a dalšími bylinkami.