3. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Grilovaný losos s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný losos s lahodným bylinkovým máslem je dokonalým pokrmem pro milovníky ryb. Tento recept vám ukáže, jak udělat lososový filet dokonale grilovaný a osvěžující s jemnou příchutí bylinek.

Lososové filety jsou nejprve marinovány v aromatické směsi bylinek a zázvoru, které dodávají jemnou a lahodnou chuť. Poté jsou lososové filety položeny na gril a pečeny až do dokonalé chuti.

Kromě grilování je tajemstvím tohoto receptu bylinkové máslo. Čerstvé bylinky jako tymián, rozmarýn a petržel jsou smíchány s máslem, které tvoří bohatou a krémovou omáčku pro losos. Toto bylinkové máslo se pak rozetře na grilovaný losos a rozpustí se do jeho dužiny, což dává receptu ještě bohatší a lahodnější chuť.

Grilovaný losos s bylinkovým máslem je perfektní jídlo pro letní grilování nebo pro oslavu svátku. Jeho lahodná a svěží chuť si získá srdce každého, kdo jej ochutná.

Suroviny:

  • 4 plátky lososa
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, oregano)
  • 1 citron
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Zapněte gril a předehřejte ho na střední teplotu.
  2. V menší míse smíchejte máslo, strtý česnek, nasekané bylinky, šťávu z citronu a osolte a opepřete dle chuti.
  3. Lososové plátky omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
  4. Rozetřete připravené bylinkové máslo na obě strany lososa.
  5. Grilujte lososa přibližně 4-5 minut na každé straně, dokud není losos pevný a růžový uvnitř.
  6. Servírujte s čerstvými citronovými plátky a dalšími bylinkami podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *