18. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Grilovaný kuřecí burger s čedarem je skvělou volbou pro všechny milovníky grilování. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s křehkým cheddarem a osvěžujícími zeleninovými doplňky je naprosto nepřekonatelná. Dopřejte si tento lahodný burger plný chutí a vychutnejte si grilování jako nikdy předtím!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou bez kostí
- Sůl a pepř
- 4 plátky čedaru
- 4 hamburgerové housky
- Rajčatový salát
- Šťáva z citronu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce oleje
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, medu a oleje.
- Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou.
- Nechejte maso marinovat minimálně 30 minut nejlépe v lednici.
- Po marinování maso grilujeme na rozpáleném grilu, až je pečené a zlatavé.
- Během grilování přikládáme plátek čedaru na každé kuřecí prso a necháme ho rozpustit.
- Hamburgerové housky si můžeme ještě povadnout na grilu.
- Nakonec si můžeme burger poskládat podle své chuti s rajčatovým salátem a libovolnými omáčkami.