27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Grilovaný jehněčí kebab s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný jehněčí kebab s hummusem je lahodný recept, který si zamilujete zejména pokud máte rádi orientální kuchyni. Skvělá kombinace grilovaného jehněčího masa a krémového hummusu vytvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, kterou si užijete na první pokus. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si radost i vašim blízkým!

Suroviny:

  • 400 g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kousky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Na servírování: plátky rajčat, plátky okurky, plátek citronu, pita chléb

Postup:

  1. Na jehněčí kousky smíchejte mletý kmín, koriandr, mletou papriku, sůl, pepř a olivový olej. Nechte marinovat minimálně hodinu v lednici.
  2. Vložte kusy masa, cibuli a papriky na dřevěné špejle a grilujte na rozpáleném grilu dozlatova, zhruba 10-15 minut.
  3. Na talíři si připravte servírovací místo. Na pita chléb natřete hummus, položte na něj grilovaný kebab a doplňte plátky rajčat, okurky a citronem.
  4. Podávejte ihned a nechte si chutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *