20. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilovaný halloumi s květákem je lahodný vegetariánský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Grilovaný sýr halloumi přidává do této pokrmu pikantní chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou chutí květáku. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální na letní grilování s přáteli nebo rodinou.
Suroviny
- 200g halloumi sýra
- 1 menší hlava květáku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citrón
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na gril předehřejeme grilovací mísačku na střední teplotu.
- Květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky.
- Halloumi sýr nakrájíme na plátky tloušťky 1 cm.
- V misce smícháme olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Květák a halloumi potřeme olejovou směsí a necháme asi 10 minut marinovat.
- Poté umístíme květák a halloumi na grilovací mísačku a grilujeme z obou stran, dokud nejsou hezky zhnědlé.
- Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat s dalšími grilovanými zeleninou nebo salátem.