20. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilovaný halloumi s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný halloumi s květákem je lahodný vegetariánský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Grilovaný sýr halloumi přidává do této pokrmu pikantní chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou chutí květáku. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální na letní grilování s přáteli nebo rodinou.

Suroviny

  • 200g halloumi sýra
  • 1 menší hlava květáku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citrón
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na gril předehřejeme grilovací mísačku na střední teplotu.
  2. Květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky.
  3. Halloumi sýr nakrájíme na plátky tloušťky 1 cm.
  4. V misce smícháme olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř.
  5. Květák a halloumi potřeme olejovou směsí a necháme asi 10 minut marinovat.
  6. Poté umístíme květák a halloumi na grilovací mísačku a grilujeme z obou stran, dokud nejsou hezky zhnědlé.
  7. Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat s dalšími grilovanými zeleninou nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *