24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilovaný ananás s karamelovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný ananás s karamelovou polevou je lahodný dezert plný exotických chutí. Tento recept je ideální pro letní grilovací večery nebo oslavu na zahradě. Grilovaný ananás s karamelovou polevou je snadno připravitelný a jistě potěší všechny milovníky sladkostí. Podávejte ho samostatně nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny pro dokonalou chuťovou explozi.

Suroviny

  • 1 čerstvý ananás
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g masla
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 1 lyžička rumu

Postup

  1. Oloupejte ananás, odstraňte středovou část a nakrájejte na plátky.
  2. Na grilu rozpalte grilovací plochy a grilujte plátky ananáse z obou stran, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
  3. V hrnci rozpusťte cukr a maslo. Přidejte vydlabaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli.
  4. Ve směsi nechte karamelovat a pak zalijte rumem.
  5. Na talíři aranžujte grilované plátky ananáse a polejte karamelovou polevou.
  6. Podávejte ihned a můžete ozdobit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *