25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na grilované zeleninové špízy s pestem je ideální volbou pro vegetariánskou večeři plnou chuti a výživy. Kombinace čerstvé zeleniny nachucené na špízy a aromatického pesta vytváří neodolatelné jídlo pro letní grilování. Vychutnejte si toto jednoduché, zdravé a lahodné jídlo, které zaručeně oslní vaše chuťové buňky a naplní váš život zeleninovým bohatstvím.
Suroviny:
- Zeleninové špízy (např. paprika, cuketa, cibule, cherry rajčátka)
- Čerstvý bazalkový pesto
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup:
- Připravte zeleninu – očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky dostatečně velké pro špízy.
- Namáčejte dřevěné špízy do vody a nechte je namočené minimálně 15 minut.
- Načepujte zeleninu na špízy, střídaje druhy zeleniny.
- Před grilováním potřete zeleninové špízy olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti.
- Grilujte špízy na středně vysoké teplotě, přibližně 4-5 minut z každé strany, dokud není zelenina hezky zezlátnutá a měkká.
- Pokud chcete, můžete špízy během grilování potírat zbytkem oleje.
- Servírujte grilované zeleninové špízy s pestem a případně s chlebem.