22. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilované zeleninové ražniči na špízu jsou skvělou volbou pro letní grilování. Tento recept kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny jako papriky, cibule a cuketu, které jsou na špízu grilovány do dokonalé křupavosti. Lahodné ražniči jsou perfektním vegetariánským pokrmem pro grilovací večírky nebo jako doplněk k masu. Podívejte se na náš snadný recept a užijte si čerstvé a zdravé chutě grilované zeleniny.
Suroviny
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 paradajky
- 200g húb
- Marináda podľa chuti (napr. olivový olej, soľ, korenie, bylinky)
- Špizy na ražniče
Postup
- Na ražniče postupne navliekajte nakrájanú zeleninu a huby.
- Marinujte ražniče v pripravenej marináde aspoň 30 minút.
- Zohrejte gril na strednú teplotu.
- Grilujte ražniče z oboch strán asi 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne a nezískajú charakteristickú grilovú chuť.
- Servírujte ešte teplé a podávajte napríklad s grilovaným chlebom alebo so zeleninovým šalátom.