13. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo argentinské kuchyně s naším receptem na grilované maso s autentickými argentinskými kořením! Tento jedinečný a lákavý recept zahrnuje podrobný postup přípravy a tipy na to, jak dosáhnout dokonale křupavé kůrčičky a šťavnatého vnitřku. Ideální pro letní grilování s přáteli nebo rodinou. Připravte si náš recept na grilované maso a přeneste chuťové pohárky přímo do srdce Argentiny!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. roštěná)
- 2 lžíce argentinského kořenícího mixu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
Postup
- Maso omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- V misce smíchejte olivový olej, argentinské koření a limetovou šťávu.
- Maso důkladně potřete připravenou marinádou a nechejte marinovat nejméně 30 minut v chladničce, ideálně přes noc.
- Před grilováním nechte maso přijít na pokojovou teplotu.
- Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu a dobře jej očistěte.
- Grilujte maso z každé strany 4-5 minut podle tloušťky a požadované míry propečení.
- Maso po upečení nechte odpočinout cca 5 minut před podáváním.
- Oservírujte podle libosti s čerstvým salátem nebo grilovanou zeleninou.