13. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Grilované maso s argentinskými kořením
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo argentinské kuchyně s naším receptem na grilované maso s autentickými argentinskými kořením! Tento jedinečný a lákavý recept zahrnuje podrobný postup přípravy a tipy na to, jak dosáhnout dokonale křupavé kůrčičky a šťavnatého vnitřku. Ideální pro letní grilování s přáteli nebo rodinou. Připravte si náš recept na grilované maso a přeneste chuťové pohárky přímo do srdce Argentiny!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. roštěná)
  • 2 lžíce argentinského kořenícího mixu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení

Postup

  • Maso omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  • V misce smíchejte olivový olej, argentinské koření a limetovou šťávu.
  • Maso důkladně potřete připravenou marinádou a nechejte marinovat nejméně 30 minut v chladničce, ideálně přes noc.
  • Před grilováním nechte maso přijít na pokojovou teplotu.
  • Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu a dobře jej očistěte.
  • Grilujte maso z každé strany 4-5 minut podle tloušťky a požadované míry propečení.
  • Maso po upečení nechte odpočinout cca 5 minut před podáváním.
  • Oservírujte podle libosti s čerstvým salátem nebo grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *