11. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilované čočkové burgery s avokádem jsou zdravá a chutná alternativa klasických hamburgerů. Tento recept je vhodný pro vegetariány a vegany, kteří si rádi dopřejí lahodný a vydatný oběd. Grilované burgery mají vynikající chuť a texturu díky kombinaci koření, cizrny a avokáda. Nechte se přesvědčit a vyzkoušejte připravit tyto skvělé burgery doma!
Suroviny
- 1 šálka červené čočky
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky strúhanej stĺpovej zeleniny
- 4 burgerové žemle
- čerstvá zelenina (paradajky, uhorky, listový šalát) podľa chuti
Postup
- Čočku prepláchneme a uvaríme podľa pokynov na obale. Necháme vychladnúť.
- Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a orestujeme na olivovom oleji.
- Do cibule pridáme mletý kmín, mletú papriku a premiešame. Osolíme a opepříme podľa chuti.
- V miske zmiešame uvařenú čočku, cibuľu s cesnakom, avokádo uvarenú strouhanú zeleninu.
- Zmesu dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej placky na burgery.
- Placky grilujeme na grile asi 5-7 minút z každej strany, kým nie sú pevné a zlatisté.
- Na pečivo si poukladáme na pláty avokádové plátky, listový šalát, paradajky a uhorky.
- Na zeleninu pokladáme grilované čočkové burgery a navrch dáme druhý plát pečiva.
- Podávame teplé a môžeme podávať so šalátom či omáčkou podľa chuti.