6. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilované BBQ žebírka
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaná BBQ žebírka jsou nádherně křehká, šťavnatá a plná bohatých a sladkých chutí. Tento recept vás provede postupem přípravy žebírek, které jsou marinovány v lahodné a silně aromatické BBQ omáčce. Grilování dodá žebírkům další vrstvu chutě a navodí neodolatelnou karamelizaci na povrchu. Připravte se na výtečnou kombinaci sladkého a pikantního, která spojuje chuťové požitky za každého počasí.

Suroviny

  • 2 kg žebírek
  • 200 ml ketchupu
  • 100 ml hoisin omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce čerstvého citronového džusu
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Smíchejte v misce ketchup, hoisin omáčku, hnědý cukr, citronový džus, česnek, sójovou omáčku, kmín, papriku, sůl a pepř. Vzniklou marinádu rozdělte na polovinu.
  2. Očistěte žebírka od přebytečného tuku a blána. Vložte je do velkého miska a potřete polovinou marinády. Nechte žebírka marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně ale přes noc.
  3. Před grilováním předehřejte grill na střední teplotu.
  4. Grilujte žebírka přímo na roštu po dobu přibližně 25-30 minut, přičemž je průběžně přelévejte marinádou. Obracíme je pravidelně, aby se zaručilo dokonalé propečení.
  5. Po ugrilování žebírek ještě jednou potřeme zbylou marinádou.
  6. Hotová žebírka nechte chvíli odpočinout a pak je můžete rozdělit na porce a servírovat. Doporučujeme podávat s chlebem a různými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *