23. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Grilované argentské bifteky s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ​recept ⁣na grilované argentské bifteky s‍ chimichurrim, tradiční omáčkou z bylinky a koření. Pokud milujete chutné ⁣a šťavnaté steaky, tento recept určitě oceníte! Naučte se, jak připravit tento lahodný argentinský pokrm a rozzářte ‌grilovací sezónu u⁤ vaší rodiny a přátel. Buďte grilovacím mistrem s tímto lahodným receptem na bifteky s chimichurrim!

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 1/2 šálku⁤ olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 polévkové lžíce ⁣čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, nasekané
  • 1 čajová lžička ⁤červené papriky
  • 1/2 ⁤čajové lžičky sušeného oregána
  • 1/4⁤ čajové lžičky ‍čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce červeného vinného octa

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, česnek, petrželku, koriandr, červenou papriku, oregáno, pepř, sůl a vinný ocet. ⁢Vytvořte‌ marinádu.
  2. Bifteky vložte do marinády a nechte je odpočívat minimálně ⁢30 minut (ideálně přes noc).
  3. Grilujte bifteky ⁣na horkém grilu podle​ vaší oblíbené úpravy (krátce na medium rare, déle na well done).
  4. Servírujte grilované bifteky s chimichurrim a užijte si ⁢lahodný argentinský ⁢pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *