15. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilované argentinské maso s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Grilované argentinské maso s chimichurri je lahodný a typicky argentinský pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého a pikantního masa s osvěžující chimichurri omáčkou vytvoří perfektní chuťový zážitek. Podívejte se na náš recept a vraťte se alespoň chuťově do Argentiny!

Suroviny

  • 2 kg argentinského masa (např. hovězí steak nebo vepřové žebírko)
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané petržele
  • 2 lžíce nasekané čerstvé lístkové majoránky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé lístkové máty
  • 2 lžíce červeného víno octa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky čili papriky

Postup

  1. Smíchejte olivový olej, česnek, petržel, majoránku, mátu, ocet, sůl, pepř a čili papriku v misce na omáčku.
  2. Přidejte maso a pořádně ho obalte v omáčce. Nechte maso marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
  3. Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso podle preferovaného stupně propečení.
  4. Po upečení masa nechte chvíli odpočinout a pak podávejte s připravenou chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *