15. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Grilované argentinské maso s chimichurri je lahodný a typicky argentinský pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého a pikantního masa s osvěžující chimichurri omáčkou vytvoří perfektní chuťový zážitek. Podívejte se na náš recept a vraťte se alespoň chuťově do Argentiny!
Suroviny
- 2 kg argentinského masa (např. hovězí steak nebo vepřové žebírko)
- 1/2 šálku olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku čerstvé nasekané petržele
- 2 lžíce nasekané čerstvé lístkové majoránky
- 2 lžíce nasekané čerstvé lístkové máty
- 2 lžíce červeného víno octa
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky čili papriky
Postup
- Smíchejte olivový olej, česnek, petržel, majoránku, mátu, ocet, sůl, pepř a čili papriku v misce na omáčku.
- Přidejte maso a pořádně ho obalte v omáčce. Nechte maso marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
- Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte maso podle preferovaného stupně propečení.
- Po upečení masa nechte chvíli odpočinout a pak podávejte s připravenou chimichurri omáčkou.