29. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte grilované argentinské maso s osvěžující chimichurri omáčkou. Tento recept vám přinese chuť kuchyně Latinské Ameriky přímo na talíř. Skvělá kombinace chutí a vůní, která potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit dokonalé grilované maso s chimichurri a okouzlete své blízké neodolatelným pokrmem.
Suroviny
- 1 kg argentinského masa (např. hovězí nebo vepřové)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Chimichurri
- 1 hrst nasekané petržele
- 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 stroužky česneku, sekané
- 1 čajová lžička čili papriky
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- Šťáva z 1 limetky
- 1/2 hrnku olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Načistěte a nakrájejte cibuli, papriku a česnek na drobné kousky.
- V misce smíchejte petržel, koriandr, česnek, čili papriku, mletou papriku, limetkovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
- Grilujte maso na rozpáleném grilu a přibližně 5 minut z každé strany, dokud není maso propečené podle vašich preferencí.
- Po upečení nechte maso pár minut odpočinout a poté podávejte se chimichurri omáčkou.