6. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete ochutnat výjimečné argentinské maso? Vyzkoušejte tento grilovaný recept, který vás okouzlí úžasnou chutí a dokonale křupavou kůží. Sestrojte si perfektní grilovací zážitek ve svém vlastním dvorku a připravte si tento šťavnatý kousek masa plný argentinského půvabu. S naším jednoduchým postupem a tajnými přísadami dosáhnete dokonalého grilování a vaše maso se stane hvězdou na všech letních oslavách. Užijte si autentický argentinský zážitek a překvapte své hosty výjimečným receptem na grilované argentinské maso.
Suroviny
- 1 kg argentinského masa (např. hovězího roštěnce nebo vepřového středního)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu (nasekaného)
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
Postup
- Připravte marinádu smícháním olivového oleje, česneku, rozmarýnu, tymiánu, soli a černého pepře.
- Argentinské maso důkladně opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
- Maso vložte do marinády a dobře ho potřete ze všech stran. Nechte ho uležet v marinádě alespoň hodinu, ideálně však přes noc.
- Před grilováním nechte maso vyndat z lednice alespoň 30 minut, aby dosáhlo pokojové teploty.
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Maso položte na rozpálený gril a grilujte zhruba 5-7 minut na každou stranu, podle preferovaného stupně propečení. (Delší dobu grilování pro větší propečení, kratší dobu pro řidší propečení.)
- Z grilu vyjměte maso a nechte ho 5-10 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso zůstalo šťavnaté.
- Maso nakrájejte na tenké plátky proti vláknům a podávejte ihned.