18. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Grilovaná zelenina s quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaná zelenina s quinoou je lahodný a zdravý recept, který vám poskytne nejen skvělou chuť, ale také dávku živin. Tato jednoduchá a rychlá vejce je plná barevných zelenin a výživné quinoi, které dodávají tělu potřebné vitamíny a minerály. Grilovaná zelenina se skvěle hodí jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu. Připravte si tuto zdravou pochoutku a nechte se strhnout její výjimečnou chutí a výživnou hodnotou.

Suroviny

  • 1 a 1/2 hrnku quinoy
  • 2 a 1/2 hrnku vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného bylinkového koření
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Quinou propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci rozehřejte jednu lžíci olivového oleje a přidejte quinou. Restujte ji asi 2 minuty, nebo dokud se začne mírně hnědnout.
  3. Přidejte vodu, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum, přikryjte pokličkou a vařte 15-20 minut, dokud quinoa neabsorbuje veškerou vodu.
  4. Mezitím připravte zeleninu. Papriky, cuketu a baklažána nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nasekejte nadrobno.
  5. V pánvi rozehřejte zbylou lžíci olivového oleje a přidejte cibuli a česnek. Smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezezlátne.
  6. Přidejte nakrájenou zeleninu a bylinkové koření. Grilujte zeleninu asi 10 minut, občas ji promíchejte, dokud není měkká a lehce zezlátnutá.
  7. Do grilované zeleniny přidejte uvařenou quinou, promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
  8. Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *