21. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na grilovanou zeleninu s bylinkovým pestem, které dodá pokrmu osvěžující chuť a aromatickou vůni. Skvělá volba pro letní grilování plná zdravých surovin a bohatých chutí. Kombinace barevné zeleniny a bylinkového pesta jistě potěší vaše chuťové buňky i oči! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou grilovanou pochoutku plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na gril si připravíme papriku, cuketu a baklažána nakrájené na plátky.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.
- Zeleninu osolíme, opepříme a natřeme olivovým olejem.
- Zeleninu grilujeme z obou stran do změknutí a vzniku grilovacích proužků.
- Mezitím si připravíme bylinkový pesto – smícháme nasekaný petržel, bazalku, oregano, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
- Zeleninu podáváme posypanou bylinkovým pestem.