27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Gratinované šneky v bylinkovém másle
zdroj: Recepty 24/7

Zažijte chuťovou explozi se gratinovanými šneky v lahodném bylinkovém másle. Tento recept kombinuje čerstvé bylinky s námi oblíbenými šneky, které jsou zapečené do zlaté křupavosti. Jednoduché a rychlé přípravy si tento delikatesní pokrm můžete vychutnat jako předkrm nebo jako samostatné jídlo. Přidejte ho na své menu a překvapte své hosty skvělou a originální dobrotou.

Suroviny

  • 12 kusů žitných rohlíků
  • 150 g měkkého másla
  • 2 lžíce nastrouhaného česneku
  • 2 lžíce nastrouhané petržele
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 100 g nastrouhaného sýra

Postup

  1. Žitné rohlíky rozkrojte na délku na poloviny.
  2. Ve velké míse smíchejte máslo, česnek, petržel, oregano, tymián, sůl a pepř.
  3. Pokrájenou stranu rohlíků potřete připraveným bylinkovým máslem.
  4. Rohlíky posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Rohlíky sýrem nahoru uspořádejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 15-20 minut, dokud sýr nezezlátne a rohlíky zeztuhnou.
  7. Horké šneky můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *