27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zažijte chuťovou explozi se gratinovanými šneky v lahodném bylinkovém másle. Tento recept kombinuje čerstvé bylinky s námi oblíbenými šneky, které jsou zapečené do zlaté křupavosti. Jednoduché a rychlé přípravy si tento delikatesní pokrm můžete vychutnat jako předkrm nebo jako samostatné jídlo. Přidejte ho na své menu a překvapte své hosty skvělou a originální dobrotou.
Suroviny
- 12 kusů žitných rohlíků
- 150 g měkkého másla
- 2 lžíce nastrouhaného česneku
- 2 lžíce nastrouhané petržele
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- 100 g nastrouhaného sýra
Postup
- Žitné rohlíky rozkrojte na délku na poloviny.
- Ve velké míse smíchejte máslo, česnek, petržel, oregano, tymián, sůl a pepř.
- Pokrájenou stranu rohlíků potřete připraveným bylinkovým máslem.
- Rohlíky posypte nastrouhaným sýrem.
- Rohlíky sýrem nahoru uspořádejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 15-20 minut, dokud sýr nezezlátne a rohlíky zeztuhnou.
- Horké šneky můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k salátu.