Gratino vanilkový krém se skořicí je lahodný dezert plný bohaté chuti vanilky a skořice. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují sladké dobroty s exotickým nádechem. Naučte se, jak jednoduše vytvořit tento lahodný vanilkový krém s jemnou vrstvou skořice a překvapte své blízké dokonalým dezertem!

Suroviny:

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička skořice

Postup:

  1. V hrnci smíchejte mléko, vanilkový lusk a 3/4 cukru a přiveďte k varu.
  2. Ve druhém hrnci smíchejte žloutky, zbývající cukr, kukuřičný škrob a skořici.
  3. Postupně přidejte horké mléko do směsi se žloutky a škrobem za stálého míchání.
  4. Vraťte směs zpět do hrnce a vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud krém nezhoustne.
  5. Poté krém přendejte do zapékací misky a nechte vychladnout.
  6. Před podáváním posypte skořicí a podávejte chladěný.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *