Gratino vanilkový krém se skořicí je lahodný dezert plný bohaté chuti vanilky a skořice. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují sladké dobroty s exotickým nádechem. Naučte se, jak jednoduše vytvořit tento lahodný vanilkový krém s jemnou vrstvou skořice a překvapte své blízké dokonalým dezertem!
Suroviny:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 100 g cukru
- 4 žloutky
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička skořice
Postup:
- V hrnci smíchejte mléko, vanilkový lusk a 3/4 cukru a přiveďte k varu.
- Ve druhém hrnci smíchejte žloutky, zbývající cukr, kukuřičný škrob a skořici.
- Postupně přidejte horké mléko do směsi se žloutky a škrobem za stálého míchání.
- Vraťte směs zpět do hrnce a vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud krém nezhoustne.
- Poté krém přendejte do zapékací misky a nechte vychladnout.
- Před podáváním posypte skořicí a podávejte chladěný.