8. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Gratén z hrušek a kozího sýra
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na gratén z hrušek a kozího sýra je jednoduchý, ale nesmírně chutný. Kombinace sladkých a šťavnatých hrušek s krémovým kozím sýrem vytváří dokonalou harmonii chutí. Gratén je pečený a křupavý, což dodává jedinečný zážitek při každém soustu. Tento lahodný pokrm je ideální na večeři nebo při různých oslavách. Připravit gratén z hrušek a kozího sýra je rychlé, takže již brzy můžete vychutnávat jeho bohatou a sytou chuť.

Suroviny

  • 4 hrušky
  • 200 g kozího sýra
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Oloupejte hrušky, zbavte jich jadřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Nakrájejte také kozí sýr na tenké plátky.
  2. Na rozpálené pánvi opečte na suchu nakrájené mandle, dokud získají lehce zlatou barvu.
  3. V misce smíchejte olivový olej, med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte hrušky a promíchejte, aby byly hrušky dobře obalené směsí.
  4. V malé zapékací míse vytvořte vrstvu hrušek, na ni položte plátky kozího sýra a posypte opečenými mandlemi.
  5. Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 15 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět a gratén získá zlatavou barvu.
  6. Hotový gratén nechte vychladnout několik minut, aby se sýr ztuhnul, a poté můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *