30. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Gnocchi alla sorrentina
zdroj: Recepty 24/7

Gnocchi alla sorrentina jsou italská klasika plná bohatých chutí rajčat, bazalky a sýra. Tento jednoduchý recept vás okouzlí svou lahodnou kombinací a jemnou texturou gnocchi. Vyzkoušejte ho doma a pochutnejte si na tradiční italské pochoutce jako nikdy předtím!

Suroviny:

  • 500g gnocchi
  • 400g rajčatové omáčky
  • 200g mozzarelly
  • 100g parmazánu
  • česnek, olivový olej, sůl, pepr

Postup:

  1. Na pánvi zpěníme nastrouhaný česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme rajčatovou omáčku a necháme povařit asi 10 minut.
  3. V jiném hrnci uvaříme gnocchi ve vroucí osolené vodě a necháme je zpěnit.
  4. Smícháme uvařené gnocchi s rajčatovou omáčkou a nasypte do pekáče.
  5. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmazán.
  6. Podávejte teplé a posypte čerstvým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *