9. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Ghormeh sabzi
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a pokrmem vyživující, ghormeh sabzi je tradiční íránský recept plný aromatických bylinek a koření. Připravený z čerstvé zeleniny, masa a fazolí, tento hustý a bohatý guláš se stane oblíbenou volbou pro milovníky orientální kuchyně. Sledujte krok za krokem náš recept a naučte se, jak připravit autentické ghormeh sabzi, které potěší vaše chuťové buňky a zvýší vaše kuchařské dovednosti.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího nebo hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 hrst nasekané koriandru
  • 1 hrst nasekané špenátové listy
  • 1 hrst nasekané řeřichy
  • 2 limetky
  • 4 sušené limetky (limoo amani), pokud jsou dostupné
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/4 lžičky šafránu
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Ve velkém hrnci rozpálte olej a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte maso a smažte ho, dokud neztmavne. Přidejte kurkumu, mletý koriandr, mletý kmín, šafrán a červenou papriku. Dobře promíchejte.
  3. Přidejte limetkovou šťávu a 2 litry vody. Přidejte sušené limetky, pokud je používáte. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  4. Přidejte nasekanou petrželku, koriandr, špenát a řeřichu. Vařte dalších 30 minut.
  5. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  6. Servírujte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *