5. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte oblíbený recept na argentinský gaučský biftek s pikantní chimichurri omáčkou. Jedinečná kombinace šťavnatého masa a osvěžující zelené omáčky zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své hosty neotřelým požitkem!
Suroviny
- 2 kusy biftekového steaku
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
-
Chimichurri:
- 1 šálek nasekané petržele
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 1 stroužek nasekané cibule
- 1/2 šálku olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička čili papriky
Postup
- Nejprve si připravte chimichurri omáčku. Ve vhodné misce smíchejte petržel, česnek, cibuli, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř a čili papriku. Důkladně promíchejte a dejte odležet minimálně 1 hodinu.
- Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte steaky podle vaší chuti – pro medium rare asi 3-4 minuty z každé strany.
- Hotové steaky nechte odpočinout asi 5 minut, poté je podávejte s chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!