5. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Gaučský biftek s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte oblíbený recept na argentinský gaučský biftek s pikantní chimichurri omáčkou. Jedinečná kombinace šťavnatého masa a osvěžující zelené omáčky zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své hosty neotřelým požitkem!

Suroviny

  • 2 kusy biftekového steaku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Chimichurri:

    • 1 šálek nasekané petržele
    • 3 stroužky nasekaného česneku
    • 1 stroužek nasekané cibule
    • 1/2 šálku olivového oleje
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • Sůl
    • Pepř
    • 1 lžička čili papriky

Postup

  1. Nejprve si připravte chimichurri omáčku. Ve vhodné misce smíchejte petržel, česnek, cibuli, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř a čili papriku. Důkladně promíchejte a dejte odležet minimálně 1 hodinu.
  2. Steaky osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte steaky podle vaší chuti – pro medium rare asi 3-4 minuty z každé strany.
  4. Hotové steaky nechte odpočinout asi 5 minut, poté je podávejte s chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *