29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Gaučo steak s pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na gaučo steak s pikantní omáčkou je výbornou volbou pro milovníky grilování a pikantních lahůdek. Kombinace šťavnatého steaku s omáčkou plnou exotických koření a pikantních přísad vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravit tento recept je velmi snadné a vyžaduje jen několik jednoduchých kroků. Vaši hosté nebudou schopni odolat jemnosti steaků, které budou zářit na grilu, ani chutnému doplnění pikantní omáčkou. Vychutnejte si tento vzrušující a okouzlující recept na gaučo steak s pikantní omáčkou a překvapte své chuťové pohárky výjimečnou gastronomickou zkušeností.

Suroviny

  • 4 kusy hovězího steaku (cca 200 g každý)
  • Sůl
  • Pepř
  • Pikantní omáčka:
    • 2 lžíce worchestrové omáčky
    • 1 lžíce červeného vína
    • 1 lžička medu
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • ½ lžičky mletého černého pepře
    • ½ lžičky kajenského pepře

Postup

  1. Nejprve připravte pikantní omáčku. Ve vhodném hrnci smíchejte worchestrovou omáčku, červené víno, med, dijonskou hořčici, mletý černý pepř a kajenský pepř.
  2. Omáčku zahřejte na mírném plameni a nechte ji vařit asi 5 minut. Pak ji odstavte a nechte vychladnout.
  3. Mezitím si můžete připravit gril. Steaky osolte a opepřete z obou stran.
  4. Steaky grilujte přímo nad žárem, přibližně 3-4 minuty z každé strany (pro středně propečený steak).
  5. Po upečení steaky vyjměte z grilu a nechte je ještě chvíli odpočinout na tácu, aby se šťávy rovnoměrně rozložily.
  6. Mezitím omáčku znovu rozehřejte a promíchejte.
  7. Steaky servírujte s pikantní omáčkou a doplňky podle vašeho výběru (například pečenými brambory nebo zeleninovým salátem).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *