21. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Garam masala kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jídlo plné exotických chutí s receptem na Garam masala kari se zeleninou. Tato aromatická směs koření dává tomuto pokrmu bohatou a pikantní chuť, kterou si zamilujete. Suroviny jako cibule, rajčata, brambory a další bylinky se skvěle doplňují a vytváří jedinečnou kombinaci, která potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento okouzlující recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžičky garam masala kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 400g směsi různých zelenin (např. paprika, brokolice, mrkev), nakrájených na menší kousky
  • 400g rajčat bez kůžiček, nakrájená na kousky
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte utřený česnek a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte garam masala kari koření a kurkumu a restujte asi 1 minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
  4. Přidejte nakrájené zeleniny a rajčata, zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte sůl a pepř dle chuti a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *