16. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Gado gado salát je tradiční indonéský pokrm plný syrových zelenin, vařených brambor, fazolí a jemně kořeněné arašídové omáčky. Objednejte si tento lahodný recept na gado gado salát a zkuste exotickou chuť v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny:
- 500g červeného zelí
- 2 mrkve
- 1 uhorka
- 100g vypeckaných arašídů
- 50g koriandr listov
- 100g tofu
- 4 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce čili omáčky
- čerstvý limetkový šťáva
Postup:
- Nastrouhejte zelí, nakrájejte mrkev na proužky a uhorku na kolečka. Nakrájejte tofu na kousky a orestujte ho na pánvi.
- V hrnci uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.
- V míse smíchejte zelí, mrkev, uhorku, tofu a arašídy.
- Na vrch posypte nakrájený koriandr a vajíčka.
- Pro přípravu omáčky smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, čili omáčku a šťávu z limetky.
- Salát podle chuti polijte omáčkou a podávejte.