19. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ful medames recept
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte plný medů recept, který je jednoduchý a chutný? Vyzkoušejte tento tradiční středomořský pokrm plný chuti a lahodných ingrediencí. S naším receptem na ful medames si doma můžete snadno připravit tuto vynikající pochoutku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Sledujte naše kroky a nechte se unést vůní a chutí Orientu!

Suroviny

  • 1 hrnek suchých fazolí pláčkových
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Večer předem namočte fazole pláčkové ve vodě. Ráno sceděte vodu.
  2. Fazole dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly fazole ponořené o cca 5 cm.
  3. Přidejte nasekaný česnek, olivový olej, citrónovou šťávu, kmín, koriandr, sůl a pepř.
  4. Dejte hrnec na sporák a vařte fazole na středním plameni asi 1 hodinu, dokud nejsou měkké. Přidejte případně více vody během vaření, pokud se voda vypaří.
  5. Po uvaření můžete fazole rozmixovat ponorným mixérem na hladkou kaši nebo nechat fazole celé, podle vaší preference.
  6. Servírujte s chlebem nebo pitou, pokud máte rádi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *