30. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Ful medames
zdroj: Recepty 24/7

Ful medames je tradiční egyptské jídlo plné chuti a výživy. Tento recept vám umožní si vychutnat lahodnou plnou fazolovou kaši, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. S přidáním citronové šťávy a olivového oleje získáte osvěžující a aromatickou příchuť. Ful medames může být konzumován jako snídaně, oběd nebo večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a objevte jeho výjimečnou chuť a výživové výhody.

Suroviny

  • 2 hrnky vařených luštěnin fûl (nebo vlašských ořechů)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého pepře
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek rozmačkejte.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a restujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kmín, koriandr, pepř, skořici a kardamom. Promíchejte a restujte další 2 minuty.
  4. Přidejte vařené luštěniny a smažte je s kořením asi 5 minut.
  5. Přidejte šťávu z citronu a vařte ještě asi 2 minuty, dokud nejsou luštěniny dobře prohřáté.
  6. Hotovou směs můžete servírovat s čerstvou petrželkou nebo koriandrem na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *