16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Fritovaný langoš s pórkem a kari
zdroj: Recepty 24/7

Klasický recept na lahodný fritovaný langoš s pórkem a kari. Naučte se připravit oblíbený jídelní pokrm, který oslní vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své blízké skvělou kombinací chutí. Nenechte si ujít tuto lahůdku!

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 šálek teplé vody
  • 300g pórkového masa
  • 1 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
  2. Pomalu přidejte teplou vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
  3. Nechejte těsto kynout alespoň 1 hodinu na teplém místě.
  4. Mezitím osmahněte na pánvi pórkové maso s kari kořením, solí a pepřem.
  5. Rozdělte kynuté těsto na menší kousky a vyválejte je na placky.
  6. Smažte placky v horkém oleji do zlatova.
  7. Nakonec je posypte upečeným pórkem a kari a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *