16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na lahodný fritovaný langoš s pórkem a kari. Naučte se připravit oblíbený jídelní pokrm, který oslní vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své blízké skvělou kombinací chutí. Nenechte si ujít tuto lahůdku!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 sáček instantního droždí
- 1 šálek teplé vody
- 300g pórkového masa
- 1 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
- Pomalu přidejte teplou vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Nechejte těsto kynout alespoň 1 hodinu na teplém místě.
- Mezitím osmahněte na pánvi pórkové maso s kari kořením, solí a pepřem.
- Rozdělte kynuté těsto na menší kousky a vyválejte je na placky.
- Smažte placky v horkém oleji do zlatova.
- Nakonec je posypte upečeným pórkem a kari a podávejte teplé.