4. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažené krevety s křupavou kůrkou a lahodnou rýží vytvoří dokonalé kombinaci chutí. Ať už si přejete exotickou večeři nebo rychlý oběd, toto jídlo je skvělou volbou. Sledujte tento snadný a rychlý recept a užijte si lahodný pokrm plný mořských chutí.
Suroviny
- 300 g krevet
- 1 šálek rýže
- 1 vajíčko
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku strouhanky
- sůl, pepř, koření dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme krevety. Očistíme je a zbavíme střeva.
- V misce rozklepneme vajíčko a lehce osolíme a opepříme.
- V další misce smícháme mouku s trochou soli, pepře a libovolným kořením dle chuti.
- Krevety nejprve obalíme v mouce, poté je namočíme do vajíčka a nakonec zabalíme ve strouhance.
- V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a vložíme krevety. Smažíme je dozlatova z obou stran.
- V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Hotové fritované krevety podáváme s vařenou rýží a můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo citronovou plátkem.