Pokud hledáte skvělý recept na fritované krevetky v těstíčku, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a křupavé krevetky s výraznou chuťovou kombinací mořských plodů a křupavého obalu. Během několika jednoduchých kroků se naučíte, jak tyto krevetky správně tepelně upravit, aby byly plné chuti a měly lahodnou texturu. Připravte si je jako slavnostní předkrm nebo jako skvělé hlavní jídlo. Užijte si tuto kulinářskou zábavu a rozhýbejte svou kuchyň!
Suroviny
- 500 g krevetek
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 200 ml piva
- Sůl a pepř dle chuti
- Olivový olej na smažení
Postup
- Krevetky očistěte a zbavte je střeva.
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a pivo. Přidejte sůl a pepř dle chuti a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Rozpalte olivový olej ve větší hrnci nebo fritéze na teplotu 180°C.
- Krevetky namočte do těsta a poté opatrně vložte do rozpáleného oleje. Vařte 2-3 minuty, dokud těstíčko nezíská zlatavou barvu a krevetky nejsou propečené.
- Vyjměte krevetky z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
- Podávejte jako předkrm se zeleninovým dipem a čerstvým chlebem. Dobrou chuť!