Pokud hledáte skvělý recept na fritované krevetky v těstíčku, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a křupavé krevetky s výraznou chuťovou kombinací mořských plodů a křupavého obalu. Během několika jednoduchých kroků se naučíte, jak tyto krevetky správně tepelně upravit, aby byly plné chuti a měly lahodnou texturu. Připravte si je jako slavnostní předkrm nebo jako skvělé hlavní jídlo. Užijte si tuto kulinářskou zábavu a rozhýbejte svou kuchyň!

Suroviny

  • 500 g krevetek
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 200 ml piva
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olivový olej na smažení

Postup

  1. Krevetky očistěte a zbavte je střeva.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a pivo. Přidejte sůl a pepř dle chuti a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Rozpalte olivový olej ve větší hrnci nebo fritéze na teplotu 180°C.
  4. Krevetky namočte do těsta a poté opatrně vložte do rozpáleného oleje. Vařte 2-3 minuty, dokud těstíčko nezíská zlatavou barvu a krevetky nejsou propečené.
  5. Vyjměte krevetky z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
  6. Podávejte jako předkrm se zeleninovým dipem a čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *