29. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Fritované krevetky s rybí omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné fritované krevetky s pikantní rybí omáčkou, která dodá jídlu dokonalou chuťovou kombinaci. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a určitě si ho zamilují i vaši hosté. Sledujte postup a připravte si lahodné mořské pochoutky přímo z vaší domácí kuchyně.

Suroviny

  • 250 g krevetek
  • 1 šálek hlinité mouky
  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálku strouhanky
  • Sůl, pepř, korenie podľa chuti
  • Rybí omáčka

Postup

  1. Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
  2. V misce si připravte tři misky: jednu s moukou, jednu s rozšlehaným vajíčkem a jednu se strouhankou.
  3. Krevety osolte, opepřete a poprašte korením.
  4. Krevety obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  5. Varem zahřejte olej a krevety vyprážejte až do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany.
  6. Hotové krevety servírujte s rybí omáčkou a podávejte jako teplý předkrm nebo hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *