29. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné fritované krevetky s pikantní rybí omáčkou, která dodá jídlu dokonalou chuťovou kombinaci. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a určitě si ho zamilují i vaši hosté. Sledujte postup a připravte si lahodné mořské pochoutky přímo z vaší domácí kuchyně.
Suroviny
- 250 g krevetek
- 1 šálek hlinité mouky
- 1 vajíčko
- 1/2 šálku strouhanky
- Sůl, pepř, korenie podľa chuti
- Rybí omáčka
Postup
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
- V misce si připravte tři misky: jednu s moukou, jednu s rozšlehaným vajíčkem a jednu se strouhankou.
- Krevety osolte, opepřete a poprašte korením.
- Krevety obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Varem zahřejte olej a krevety vyprážejte až do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany.
- Hotové krevety servírujte s rybí omáčkou a podávejte jako teplý předkrm nebo hlavní chod.