19. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Fritované banány s čokoládovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné fritované banány s čokoládovou polevou! Tento jednoduchý recept vás nadchne svou křupavou sladkostí a dokonalým spojením smaženého ovoce s lahodnou čokoládovou glazurou. Užijte si chvilku sladkého rozkoše a vychutnejte si tuto exotickou dobrotu plnou chuťových zážitků!

Suroviny

  • 2 nezralé banány
  • 100 gramů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • čokoládová poleva podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
  2. Do suchých ingrediencí přidáme mléko a vejce a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní těsto.
  3. Oloupané banány nakrájíme na silnější kousky (asi 2-3 cm) a připravené kousky banánů ponoříme do těsta tak, aby byly celé obalené.
  4. Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a vložíme do něj obalené banány. Smažíme je z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Hotové fritované banány vyjmeme z oleje a necháme je okapat na kuchyňském papíru, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Poté banány posypeme nastrouhanou čokoládou nebo je polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
  7. Fritované banány s čokoládovou polevou podáváme teplé jako dezert nebo sýtnou svačinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *