15. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Fritovaná kuřecí kůže
zdroj: Recepty 24/7

Fritovaná kuřecí kůže je lahodné a křupavé jídlo, které zaujme každého milovníka kuřecího masa. Tato oblíbená pochoutka je připravena z kůže kuřecího masa, která je výborně dochucena a křupavě zpracována. Fritování dodává kůži jedinečnou křupavost a chutě, kterou nelze odolat. S tímto jednoduchým receptem si můžete doma připravit tuto kulinářskou specialitu, která se hodí jak jako samostatný snack, tak i jako přísada do různých pokrmů. Vyzkoušejte fritovanou kuřecí kůži a užijte si výjimečnou chuť i texturu, která vás zaručeně nadchne!

Suroviny:

  • 500 g kuřecí kůže
  • 1 l oleje na smažení
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • česnekový prášek
  • paprika

Postup:

  1. Nejprve je třeba připravit kuřecí kůži. Odstraňte ji z kuřete a odřízněte přebytečný tuk. Poté kůži nakrájejte na menší kusy, které jsou vhodné pro fritování.
  2. V hrnci zahřejte olej na střední teplotu. Měl by být dostatečně rozpálený pro smažení, ale ne horký, aby se kůže nespálila.
  3. V míse smíchejte mouku, sůl, pepř, česnekový prášek a papriku dle chuti. Moukou také obalte každý kus kuřecí kůže, aby byl rovnoměrně pokrytá směsí.
  4. Postupně vkládejte obalenou kůži do oleje a smažte ji do zlatova. Mělo by to trvat asi 5-7 minut.
  5. Po dokončení smažení kůži vyjměte z oleje a nechte ji okapat na papírovém ubrousku, který odstraní přebytečný olej.
  6. Podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo s dipem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *