22. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Fritovaná kachní noha
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na fritovanou kachní nohu? Naše lahodná verze přináší dokonale přípravenou kachnu s chutnou křupavou kůží a šťavnatým masem. Kachní noha se nejprve marinuje v aromatických bylinkách a kořeních, poté se frituje do dokonalého zlatavého těsta. Působíme vám chuť už z této popis je slintání? Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si toto lahodné jídlo ve své vlastní kuchyni. Vaši hosté budou nadšeni!

Suroviny

  • 2 kachní nohy
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • strouhanka

Postup

  1. Nohy omyjte, osušte a nakrájejte do menších kousků.
  2. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce.
  4. Kachní nohy obalte ve směsi mouky a koření, poté je namočte do rozšlehaných vajec a znovu obalte ve strouhance.
  5. Rozpalte olej ve fritovaci nebo hlubokém hrnci.
  6. Položte kachní nohy do rozpáleného oleje a smažte je přibližně 10-15 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  7. Vyjměte kachní nohy z oleje a nechte je okapat na papírové utěrce.
  8. Podávejte teplé jako hlavní jídlo, ideálně s bramborovým salátem nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *