22. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na fritovanou kachní nohu? Naše lahodná verze přináší dokonale přípravenou kachnu s chutnou křupavou kůží a šťavnatým masem. Kachní noha se nejprve marinuje v aromatických bylinkách a kořeních, poté se frituje do dokonalého zlatavého těsta. Působíme vám chuť už z této popis je slintání? Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si toto lahodné jídlo ve své vlastní kuchyni. Vaši hosté budou nadšeni!
Suroviny
- 2 kachní nohy
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- strouhanka
Postup
- Nohy omyjte, osušte a nakrájejte do menších kousků.
- V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti.
- V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Kachní nohy obalte ve směsi mouky a koření, poté je namočte do rozšlehaných vajec a znovu obalte ve strouhance.
- Rozpalte olej ve fritovaci nebo hlubokém hrnci.
- Položte kachní nohy do rozpáleného oleje a smažte je přibližně 10-15 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Vyjměte kachní nohy z oleje a nechte je okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé jako hlavní jídlo, ideálně s bramborovým salátem nebo pečenými brambory.