13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křupavé Vietnamské jarní rolky doma! Tyto lahodné smažené rolky plné výrazných chutí a čerstvých bylinek jsou oblíbenou pochoutkou v tradiční vietnamské kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si je snadno a rychle. Užijte si autentickou vietnamskou chuť přímo ze své kuchyně!
Suroviny:
- 1/2 libry mleté vepřové maso
- 1 cibule, nasekaná
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 šálek mungo klíčků
- 1 cibulový por, nakrájený na tenké proužky
- 1 česnek, nasekaný
- 1 šálek čerstvé nakrájené zelí
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička cukru
- 1 balíček Spring Roll Wrappers
- Vajíčko, na potření
- Olej na smažení
Postup:
- Smíchejte vepřové maso, cibuli, mrkev, mungo klíčky, cibulový por, česnek, zelí, sůl, pepř a cukr v misce.
- Nasaďte jednu spring roll wrapper na pracovní plochu. Vložte 2 lžíce směsi do středu wrapperu.
- Zahalte wrapper přesně tak, aby byla směs uvnitř. Přeložte boční kraje na směs a pak závitek rolujte až po koncové okraje.
- Opakujte tento postup s ostatními spring roll wrappery a směsí.
- Potřete vajíčkem svazky, které jste připravili, aby se zalepily.
- Smažte svazky v hlubokém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Odstraňte svazky z oleje a dejte je na papírový ručník, aby se zbavily přebytečného tuku.
- Servírujte s omáčkou na ponožky nebo podle chuti.