25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný francouzský hovězí guláš s bylinkami? Zkuste tento jedinečný a aromatický recept, který spojuje francouzské a maďarské vlivy. Hovězí maso je pomalu dusené se směsí česneku, cibule a rajčat, která dodává jídlu svou výraznou chuť. Vybrané bylinky jako tymián, rozmarýn a bobkový list přidávají dohromady svou svěžest a aroma. Tento recept je ideální na chladné večery, kdy si chcete dopřát teplé, bohaté a vydatné jídlo plné chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si francouzský guláš s bylinkami plný severského kouzla.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (použít plec nebo roštěnku)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušených bylinek (např. tymián, oregano, rozmarýn)
- 1 bobkový list
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek rozsekejte na jemno, mrkev, brambory a papriku nakrájejte na kostičky.
- Na rozpáleném oleji restujte cibuli dozlatova, poté přidejte česnek a restujte krátce.
- Přidejte maso a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a krátce orestujte.
- Přidejte hladkou mouku a opatrně ji promíchejte s masem a zeleninou.
- Slijte hovězí vývar, přidejte kmín, sladkou papriku, sušené bylinky a bobkový list.
- Pořádně promíchejte, zakryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Před podáváním ochuťte solí a pepřem dle chuti.