25. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Fondant de chocolat s lesním ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na fondant de chocolat s lesním ovocem a překvapte své chuťové buňky! Tato bohatá a čokoládová pochoutka se spojuje s osvěžující chutí lesního ovoce pro dokonalou kombinaci sladkosti a kyselosti. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si dávku luxusu přímo z vaší kuchyně!

Suroviny

  • 200g hořké čokolády
  • 200g másla
  • 4 vejce
  • 100g cukru
  • 50g mouky
  • Lesní ovoce podle chuti (jahody, maliny, borůvky)

Postup

  1. Nastrouhejte hořkou čokoládu a rozpusťte ji společně s máslem nad vodní lázní.
  2. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  3. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte.
  4. Přidejte mouku a opět promíchejte, dokud není těsto hladké.
  5. Vymažte formu máslem a vysypte ji trochou mouky, aby se nám do formy nelepil koláč.
  6. Těsto nalijte do formy a vsypte na něj lesní ovoce.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut.
  8. Hotový fondant dekorujte ovocem a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *