29. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Fesenján s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné‍ tradiční ​íránské ⁢jídlo – ​Fesenján s kuřecím masem. Tento⁤ bohatý a chutný ​pokrm ⁢kombinuje ‍výrazné koření a sladkost granátového ⁣jablka s jemností a šťavnatostí kuřecího⁣ masa. Naučte se tento recept a překvapte své‍ chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g⁣ kuřecího masa (najlépe stehna)
  • 2 cibule
  • 1 hrnek⁢ našých ořechů
  • 1 hrnek granátového džusu
  • 2 lžíce ​olivového ⁤oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ‌lžička ‍skořice
  • sůl a ⁤pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí⁣ maso na menší kousky a osolte⁣ a opepřete ‌podle chuti.
  2. Cibuli ⁣nakrájejte‌ na drobné kousky a‍ osmažte na oleji ve⁤ velkém ‍hrnci.
  3. Přidejte ⁣kuřecí maso a smažte​ ho spolu s⁢ cibulí dozlatova.
  4. Přidejte granátový ⁢džus, cukr, skořici ‌a osolené ořechy.
  5. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a nechte vařit asi 45 minut, dokud maso není měkké.
  6. Přidávejte vodu⁣ podle ‍potřeby, ⁤aby omáčka nebyla příliš hustá nebo ⁣naopak tekutá.
  7. Po dokončení ‌podávejte s vařenou rýží nebo ‌chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *