31. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Feijoada s černými fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Feijoada s černými fazolemi je tradiční brazilské jídlo, které je bohaté na chuť a výživu. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou feijoadu plnou chutných přísad, jako jsou černé fazole, uzené maso, klobásy a výběr zeleniny. Tento pokrm je perfektní pro oběd, večeři nebo slavnostní příležitosti a ve spojení se sypaným rýží a pomerančovým džusem vám poskytne autentický brazilský zážitek. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si doma svou vlastní feijoadu s černými fazolemi.

Suroviny:

  • 400 g černých fazolí
  • 300 g klobásy
  • 200 g vepřového masa
  • 200 g vepřového bůčku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 loupané rajčata z konzervy
  • 2 bobkové listy
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • olivový olej
  • voda

Postup:

  1. Ve velkém hrnci nechte fazole přes noc namočené ve vodě.
  2. Druhý den fazole sceděte a opláchněte.
  3. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm klobásu, nakrájené vepřové maso a bůček.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou chilli papričku.
  5. Orestujte, dokud maso nezezlátne a cibule nezezlátne sklovitě.
  6. Přidejte fazole, loupaná rajčata, bobkové listy, mletý kmín, sůl a pepř.
  7. Zalijte vodou, aby fazole byly zcela ponořené.
  8. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu na minimum.
  9. Vařte fazole 2-3 hodiny, dokud nejsou zcela měkké.
  10. Hrnec kontrolujte pravidelně, a pokud je potřeba, přidávejte vodu, aby se fazole nezapařily.
  11. Servírujte teplou feijoadu s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *