14. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte šťavnatý Fattoush salát s mátou, tradiční libanonské jídlo plné čerstvých zelenin a křupavých chlebových kousků. Tento osvěžující salát je skvělou volbou pro letní grilování nebo jako lehký oběd. S mátou přidává extra osvěžení a chutě do této lahodné varianty tradičního receptu. Nechte se inspirovat a vytvořte si vlastní lahodný Fattoush salát s mátou ještě dnes!
Suroviny:
- 1 malá hlávka ledového salátu
- 1 okurka
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- 1 hrst mátových lístků
- 1 hrst petrželky
- 1 citron
- olivový olej
- sůl a pepř
- sumak
- pita chléb
Postup:
- Oloupeme a nakrájíme okurku, rajčata, cibuli a salát na menší kousky.
- Nakrájíme mátové lístky a petrželku.
- V míse smícháme zeleninu s mátou a petrželkou.
- Vymačkáme citron do mísy, přidáme olivový olej, sůl, pepř a sumak podle chuti.
- Přelijeme zeleninu olejem a citronovou šťávou a důkladně promícháme.
- Pita chléb nakrájíme na menší kusy a opečeme na pánvi dozlatova.
- Přidáme opečený chléb k salátu a podáváme.