1. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Falafel v pita chlebu – Tradiční středomořské jídlo, které se skládá z křupavých kuliček falafelu v teplém pita chlebu. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit domácí falafel a užijte si lahodný oběd plný aromatických koření a čerstvých bylinek. S tímto receptem si pochutnáte jako v oblíbené restauraci!
Suroviny
- 1 hrnek sušených cizrny
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1/2 hrnku petrželových lístků
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Pita chléb
Postup
- Večer před přípravou namočte cizrnu do vody a nechte přes noc odpočívat.
- Následující den sceděte cizrnu a rozmixujte ji společně s česnekem, cibulí, petrželovými lístky, kmínem, koriandrem, solí, pepřem a červenou paprikou, dokud nedostanete hladké těsto.
- Těsto nechte odpočinout asi 30 minut, aby zhoustlo.
- Formujte z těsta malé kuličky a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova.
- Pita chléb ohřejte a nakrájejte na poloviny.
- Nařeďte do pita chlebu smažené falafel kuličky a zakapejte je olejem s citronovou šťávou.
- Podávejte teplé se zeleninovým salátem nebo hummusem.