5. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Falafel s hummusovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na domácí falafel s lahodnou hummusovou omáčkou, která osvěží vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento tradiční středomořský pokrm, který bude skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky chutného jídla. S přesnými postupy a ingrediencemi vám bude příprava falafelu s hummusovou omáčkou hladce jít. Navštivte náš blog a objevte další inspirativní recepty!

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny (400g)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 hrnku nasekané petržele
  • 1/2 hrnku nasekané máty
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na hummusovou omáčku:
  • 1 konzerva cizrny (400g), sceděná a propláchnutá
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 limetka, šťáva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na začátek předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. V mixéru smícháme cizrnu, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, petržel, mámu, sůl, pepř, prášek do pečiva a olivový olej.
  3. Mixujeme, dokud z ingrediencí nevytvoříme tuhou pastu.
  4. Ze směsi tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pékáme falafel v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  6. Mezitím si připravíme hummusovou omáčku. V mixéru smícháme cizrnu, tahini pastu, šťávu z limetky, olivový olej, česnek, sůl a pepř.
  7. Omáčku ochutíme a případně přidáme více soli nebo limetkové šťávy.
  8. Smažené falafel podáváme s hummusovou omáčkou a můžeme ozdobit nasekanou petrželí nebo mámou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *