2. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Falafel s čerstvou bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Recept na skvělý falafel s čerstvou bylinkovou omáčkou je ideální volbou pro vegetariány i milovníky arabské kuchyně. Falafelové kuličky plné chuti a harmonických koření jsou dokonale doplněny svěží omáčkou z čerstvých bylinek, která dodává jídlu jedinečnou vůni a chuť. Ať už chystáte večeři, nebo jen  lehký oběd, tento recept vám poskytne skvělou alternativu k tradičním jídlům. Vyzkoušejte lahodný falafel s čerstvou bylinkovou omáčkou a nechte se unést arabským půvabem na talíři.

Suroviny

  • 250 g sušených cizrny
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce čerstvého natě petržele, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Ve velké míse namočte sušenou cizrnu přes noc ve vodě. Následující den ji propláchněte a nechte okapat.
  2. Cizrnu společně s cibulí, česnekem, petrželí, koriandrem, kmínem, paprikou, solí, pepřem a kypřícím práškem důkladně rozmixujte v mixéru, dokud nezískáte hladké a lepkavé těsto.
  3. Vytvořte malé placičky z této směsi a nechte je chvíli odpočinout.
  4. V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a smažte falafel placičky z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  5. Hotové falafely nechte na papírových ubrouscích okapat a podávejte spolu s čerstvou bylinkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *