1. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a aromatický falafel masala recept, který vám přinese vzrušení do vašeho jídla. Tento tradiční veganský pokrm je vyroben z mixu cizrny, koření a bylinek, a smažený do zlatova. Nachutnávejte si křupavé falafel kuličky s pikantní omáčkou nebo je použijte jako lahodnou náplň do plněné pita chleba. Přidejte do svého jídelníčku toto oblíbené jídlo blízkovýchodní kuchyně a prožijte chuťový zážitek s falafel masala!
Suroviny
- 300 g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce petrželky
- 2 lžíce koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky chilli papričky (volitelné)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Cizrnu namočte přes noc. Poté ji sceďte a osušte papírovým ubrouskem.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Petrželku a koriandr nasekejte také.
- V míse smíchejte cizrnu, cibuli, česnek, petrželku, koriandr, mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř, chilli papričku (volitelně), olej, citronovou šťávu a mouku.
- Pomocí mixéru nebo mixovací tyčky rozmixujte směs na pastu.
- Poté vytvarujte z pasty malé kuličky.
- V pánvi rozehřejte olej a na středním plameni opečte falafel kuličky z obou stran do zlatova.
- Hotové falafel masala servírujte s hummusem, tahinovou omáčkou nebo v pitě s čerstvou zeleninou a omáčkou.