23. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na chutné empanadas s hovězím masem. Tato tradiční argentinská specialita s křupavým těstem a pikantní náplní je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo společenskou událost. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné empanadas, které si zamilujete!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- světlé pivo
- sůl a pepř
- 1 balíček listového těsta
Postup
- Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájené rajče, kmín, koriandr, sladkou papriku a zalijeme půl sklenice piva.
- Vše povaříme do měkka a osolíme a opepříme podle chuti.
- Nechecháme vychladnout a připravíme si listové těsto.
- Na plech vykrojíme kruhy, na které dáme náplň a zalepíme do tvaru půlměsíčků.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.