23. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas z hovězího masa.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na chutné empanadas s hovězím masem. Tato tradiční argentinská specialita s křupavým těstem a pikantní náplní je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo společenskou událost. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné empanadas, které si zamilujete!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • světlé pivo
  • sůl a pepř
  • 1 balíček listového těsta

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené rajče, kmín, koriandr, sladkou papriku a zalijeme půl sklenice piva.
  4. Vše povaříme do měkka a osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Nechecháme vychladnout a připravíme si listové těsto.
  6. Na plech vykrojíme kruhy, na které dáme náplň a zalepíme do tvaru půlměsíčků.
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *