28. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas z argentinské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte doma připravit lahodné empanadas z argentinské kuchyně! Těsto krásně křupavé a plněné lahodnou směsí masa, zeleniny a koření. Skvělá volba pro rodinný večeře nebo párty s přáteli. S naším receptem se vám budou empanadas povedené naprosto dokonale!

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 200g másla
  • 1 vejce
  • 250ml vody
  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku s rozpuštěným máslem, vejcem a vodou. Těsto dobře prohněte a nechte odpočívat alespoň 30 minut.
  2. Na pánvi orestujte na kostky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso, kmín, sůl a pepř a smažte dozlatova.
  3. Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte do tenkých plátů.
  4. Na každý plát dejte lžíci masa a složte těsto,“zapečetěte“ okraje vidličkou.
  5. Empanadas smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
  6. Hotové empanadas můžete podávat teplé nebo studené, podle chuti doplněné o různé omáčky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *