28. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte doma připravit lahodné empanadas z argentinské kuchyně! Těsto krásně křupavé a plněné lahodnou směsí masa, zeleniny a koření. Skvělá volba pro rodinný večeře nebo párty s přáteli. S naším receptem se vám budou empanadas povedené naprosto dokonale!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 200g másla
- 1 vejce
- 250ml vody
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku s rozpuštěným máslem, vejcem a vodou. Těsto dobře prohněte a nechte odpočívat alespoň 30 minut.
- Na pánvi orestujte na kostky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso, kmín, sůl a pepř a smažte dozlatova.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte do tenkých plátů.
- Na každý plát dejte lžíci masa a složte těsto,“zapečetěte“ okraje vidličkou.
- Empanadas smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
- Hotové empanadas můžete podávat teplé nebo studené, podle chuti doplněné o různé omáčky. Dobrou chuť!