18. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s pikantní nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné empanadas s pikantní nádivkou doma! Tento recept vás okouzlí kombinací křehkého těsta a šťavnaté nádivky plné dochucovadel. Navíc se jedná o skvělou možnost, jak si pochutnat na tradiční jihoamerické pochoutce. Sledujte náš krok za krokem návod a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 250 ml studené vody
  • 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte mouku s máslem a špetkou soli do drobivé konzistence.
  2. Přidejte vejce a postupně přilévejte vodu, dokud nedostanete hladké těsto. Zakryjte fólií a dejte odpočinout do lednice minimálně na 30 minut.
  3. Mezitím si připravíme nádivku. Na pánvi osmahněte na oleji cibuli, česnek, papriku a nakrájené rajče.
  4. Přidejte mleté maso, mletou papriku, kmín a sůl. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs zchladnout.
  5. Těsto vyválejte na moukou posypané pracovní desce a vykrájejte kolečka. Do každého kolečka dejte trochu nádivky a uzavřete je do tvaru půlměsíce.
  6. Empanadas dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *